Historie

Die Lageländer is geboren uit Harmonie Amor Musae uit Prinsenbeek in januari 1966. In de beginjaren speelden ze eenvoudige marsen, polka’s en walsen. Begin jaren ’70 kwam Ernst Mosch met zijn beroemde Egerländer Musikanten enkele optredens verzorgen in onze regio. Vanaf dat moment werd deze muziek ontzettend populair.

 

De eerste jaren

De eerste jaren

Vele kapellen gingen – net als de Lageländer – deze muziek spelen. Er staan nog steeds nummers van dit orkest op het repertoire. Ongeveer 15 jaar geleden maakten we kennis met de eerste Tsjechische orkesten die in Nederland kwamen optreden. Dit was liefde op het eerste gezicht (gehoor). Regelmatig werden optredens bezocht, cd’s gekocht en ook verschenen de nummers op het repertoire.

Die Lageländer in het Zwarte Woud, 2004

Die Lageländer in het Zwarte Woud, 2004

In 1986 is op zeer grootse wijze het 20-jarig bestaan gevierd met o.a. een openingsconcert door de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In 1990 en 2000 is de kapel naar Oostenrijk geweest om daar optredens te verzorgen. In 2004 is er in de lente een concertreis geweest naar het Zwarte Woud.

 

 

Almabtrieb in Holzgau 2007

Almabtrieb in Holzgau 2007

Het oudejaars concert van december 2005 stond in het teken van het 40 jarig bestaan van Die Lageländer muziekkapel. Op uitnodiging van het Fremdenverkehrsbüro Lechtal heeft de kapel de Almabtrieb in Holzgau met groot succes opgeluisterd in september 2007.